…Omdat het om mensen gaat !

TCKS training aan de vrijwilligers van een voedselbank-uitgiftepunt

Vrijwilligers van uitgiftepunten van voedselbanken schrikken vaak terug bij het woord training. Zij doen hun werk in feite goed. Toch? Daar zijn wij bij Kor Schippers van overtuigd. De uitgiftepunten werken in heel verschillende contexten en er wordt goed en veel werk verricht. Onze ervaring bij deze trainingen is het grote belang van het delen van wat er in je werk gebeurt. Wat geeft plezier, wat geeft frustratie. De gekozen werkvormen maken dat de vrijwilligers genieten van het persoonlijk contact, van de ontspannen manier van uitwisselen en van de verdieping die het geeft als je van elkaar hoort hoeveel het werk jou zelf geeft. Vaak heeft dit te maken met de eigen levenservaring en de eigen levenswijsheid.

Verwen- of ontmoetingsdagen of dagdelen
Is dit training? Soms duiken er elementen op die ter plekke verhelderd kunnen worden. Het leren om elkaar aan te spreken als je tegen iets aanloopt kun je training noemen. We spreken vaak ook van “verwendagen voor de vrijwilligers”.
Elke training voor dergelijke groepen leert ook ons weer wat er nodig is in dit werk. Werk waarvan veel mensen vinden dat het er niet zou moeten zijn. Maar het is er en het is helaas een steeds grotere noodzaak. We trainen dan ook met respect voor de vrijwilliger!!

Ook iets voor jouw uitgiftepunt? Kijk bij trainingen en meld je aan